zaterdag 9 juli 2011

9 juli–Ellis en Liberty island

Voor onze eerste echte dag in New Jersey had Courtenay bedacht een bezoek te brengen aan de Ferry die ons naar Ellis en Liberty island zou brengen.

Na een goede lunch mee te nemen van Anthony and son’s gaan we P1030394met de auto onderweg naar de Ferry. Door de boot van de New Jersey kant te nemen hadden we eigenlijk geen echte wachttijd en hebben we de hele dag in totaal maximaal 10 minuten wachttijd gehad. Vanuit New York is de normale wachttijd zo rond 2 tot 3 uur. Ook kregen we een goed beeld van de plek vanwaar de immigranten na acceptatie het land in trokken.

P1030412Ellis Island is het eiland waar immigranten in het verleden vanuit vooral Europa naar Amerika kwamen per boot waar ze voordat ze het land in mochten uitvoerig gecontroleerd werden op ziektes en dergelijke. Ook werd bekeken of ze wel voldoende zouden bijdragen aan Amerika.

Na Ellis eiland bracht de boot ons naar Liberty Island en kregen we hetzelfde beeld wat veel van deze immigranten ook zagen bij aankomst in Amerika … Lady Liberty. Het is toch wel een indrukwekkend beeld zo ‘up close and personal’. We besluiten echter niet van de boot te gaan op Liberty Island zelf omdat iedereen redelijk moe was.

P1030449

Voor het avondeten werden we door Perry en Courtenay meegenomen naar een van hun favoriete Italiaanse restaurants waar ze de kok goed kennen. Perry nam ons wel enigszins in de maling door te zeggen dat ze daar alleen cash accepteerde toen ik mijn creditcard trok. Thuis aangekomen hebben we de trip van morgen uitgestippeld. Een rondwandeling in New York zelf.

1 opmerking:

  1. Das toch mooi, op vakantie zijn en gratis geschiedenis les krijgen :-) als tip neem ik mee als we ooit in NY komen en naar lady liberty willen om eerst naar New Jersey te gaan, dat scheelt wachttijd.

    BeantwoordenVerwijderen