woensdag 24 juni 2009

RIU Chiclana – woensdag 24 juni

Vandaag zijn we een uurtje later opgestaan dan de afgelopen dagen, maar om 10 uur zaten we in de auto op weg naar Cádiz. Nadat we gisteren de hoofdstad van Sevilla hebben bezocht was het vandaag de beurt aan de hoofdstad van de provincie waar we in verbleven.

In het boek over Sevilla en Andalusië stond een mooie wandeling door historisch Cádiz. Deze wandeling van 4 kilometer zijn we gestart bij het stadhuis van Cádiz. Nadat we op het plein ervoor wat gedronken hadden en een protestdemonstratie gezien maar vooral gehoord hadden, zijn we de drukke winkelstraat ingelopen.

P1000662 Op het  Plaza España zagen we het monument ‘Monumentos a la Cortes’ welke voor de Spanjaarden een grote betekenis heeft, omdat dit de eerste poging tot democratisering kenmerkt. De tocht voerde verder naar de Baai van Cádiz. Als je daar over de Atlantische kijkt zie je aan de overkant Puerto de Santa Maria. Om de stad heen zijn muren gebouwd met mooie kleine parken daarbinnen.

image

image Bij het grootste park hebben we wat gedronken voordat we naar Torro Tavira zijn gelopen. We moesten 45 meter omhoog lopen. Want op 45 meter boven zeeniveau is deze uitkijkpost en camera obscura het hoogste uitkijkpunt van de stad. Vanuit hier kun je over de hele stad kijken en door middel van de camera obscura is het mogelijk om life beelden te projecteren. Het is net alsof je in een fotocamera zit. We hebben onze tocht vervolgt naar de Plaza San Juan de Dios en waren we weer terug bij het begin. Na een kleine lunch zijn we terug gegaan naar ons hotel.

P1000717 We waren net op tijd voor de Sjoelbak waar wij als Nederlanders natuurlijk niet konden ontbreken. En tja wij moesten wel de eerste twee plaatsen bemachtigen. Nadat we in twee rondes gegooid hadden, eerst de rechterhand en dan de linker, bleek Jan de eerste plek en Saskia de tweede plek bemachtigd te hebben. Daarmee 23 andere gasten teleurgesteld achter te laten. Dat betekende dat Jan het podium op moest voor een diploma en vele kussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten