maandag 22 juni 2009

RIU Chiclana – maandag 22 juni – De witte dorpen toer

De witten dorpen toer laat u kennis maken met drie mooie dorpen welke door het wit schilderen van de muren van de huizen bekend staan als ‘Pueblos Blancos’. Deze drie witte dorpen laten u zien hoe de nieuwe bouwstijl gecombineerd is met accenten uit de Moorse periode.

P1000494

Als eerste voert de tocht langs het dorpje Vejer de la Frontera. Het oudste deel van de stad wordt ontsloten door een onregelmatige P1000446 muur die vier poorten heeft en wordt beschermd door drie torens. Hierbinnen staan een Arabisch kasteel en een parochie kerk. Daarnaast wordt deze stad gekenmerkt door Patio’s vol bloempotten en het Plaza España met in het midden een fontein met vier water spuwende kikvorsen.

Na een tocht van 25 minuten komt de volgende stop in zicht, Medina Sidonia. P1000473Nadat u de auto geparkeerd heeft op een van de twee gratis parkeerplaatsen achter het politiebureau loopt u in 5 minuten naar het Plaza España alwaar u bij Restaurant Ortega kunt genieten van een Kapou Sjino het welbekende koffiedrankje en een Fanta Lemon.  Dit om op krachten te komen voor de klim naar de toren aan de Plaza de la Iglesia de Mayor. Deze toren geeft een geweldig uitzicht over de helft van de provincie Cadíz. Deze toren behoort bij Iglesia Santa Maria la Coronada een kerk uit de 16e eeuw.

Nadat u bent bekomen van de klim en weer bent aangekomen bij de auto, kunt u na het geven van een tip aan de parkeerwachter uw rit vervolgen naar het grootste witte dorp Arcos de la Frontera. P1000484 Hier kunt u na wat omzwervingen uw auto parkeren in de parkeerplaats Paseo de Andalucia. Wanneer u naar boven loopt komt u aan bij Plaza España. Hier kunt u genieten van de heerlijke lunch een baquette Omelet met tomaat, franse kaas en salade. Als mogelijke drankjes worden hier cola light of verse narjana (Jus d ’Orange).

P1000489 Na de lunch begint u aan de klim van 600 meter die aanvoelt als 3 kilometer door de steilheid van de klim naar Plaza del Cabildo in het hartje van de stad. Hier is de Mirador de la Peña Nueva het eerste wat u zult zien. Recht tegenover de mirador staat de basiliek Santa Maria (15e eeuw) met haar machtige klokkentoren. Links op het plein staat het raadhuis met daarachter het meer dan 1000 jaar oude Moorse burcht. Rechts aan het plein staat de parador met een balkon vanwaar u direct in de diepte kijkt.

Nadat u uitgekeken bent kunt u teruglopen naar de parkeer plaats, echter niet voordat u uw gezicht nogmaals heeft ingesmeerd omdat uw oren en gezicht aan de rode kant is geworden. Wanneer u aangekomen bent bij de auto en de fles water heeft leeggedronken kunt u via de Autovida uw weg vervolgen naar uw hotel om daar in te storten en in slaap te vallen.

Deze rondrit werd u aangeboden door JaSa travels inc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten