donderdag 18 juni 2009

RIU Chiclana – donderdag 18 juni

Vandaag de derde en laatste dag van de autohuur hebben we de snelweg naar Jerez de la Frontera genomen. Het moet gezegd de wegen in de Costa de Luz zijn net iets minder dan Nederlands niveau maar wel veel beter dan we ooit hebben meegemaakt op vakantie. En natuurlijk het feit dat TomTom ook in Spanje werkt is mooi meegenomen.

P1000332 Als eerste stond de beroemde paardenschool van Andalusië op het door Saskia samengestelde programma. Hier worden de paarden getraind om te dansen of worden de berijders hierop getraind om de paarden te laten dansen. Nadat we de auto geparkeerd hebben kwamen we aan bij de paardenschool waar we voor de show nog rondgekeken hebben. Elke minuut dat half 12 dichterbij kwam werd het merkbaar drukker met vooral Spanjaarden en om half 12 zat de arena dan ook bommetje vol met ongeveer 1600 toeschouwers.

De show was echt super nooit geweten dat ik (Jan) dansende paarden nog leuk zou vinden. Het enige lastige was dat de aankondigingen alleen in het Spaans werden gedaan. Niet echt toeristisch dus wat ook weer een voordeel is.

P1000350 Na de show hebben we de auto weer opgezocht en zijn we richting Alcazar en de kathedraal getrokken. Echter hier werden we door Tom en Tom getrakteerd op een geweldig mooie route door de kleinste wegen van Jerez de la Frontera. We kwamen zelf op wegen waar we ons afvroegen of de seat Ibiza er wel tussendoor paste. Gelukkig hebben we op een kleine opstopping voor een school geen problemen gehad en was het merendeel eenrichtingswegen.

Na de bijzondere rit hebben we ergens midden in Jerez gegeten en gedronken (voor 11 euro) en in het centrum rondgelopen. Hierna waren we zo moe dat we het Alcazar niet meer ingegaan zijn. Dus verwacht hier ook geen foto’s van.

P1000354 Teruggekomen in Chiclana bedachten we dat we de auto nog moesten aftanken. Deze speurtocht heeft ons toch ook wel weer 3 kwartier gekost. In Spanje zijn er geen benzine stations in de stedelijke gebieden.

‘S avonds waren we zo moe dat we niet eens meer de show hebben bezocht.

1 opmerking:

  1. Jan vindt dansende paarden leuk... Dat is ook voor ons een verassing.

    BeantwoordenVerwijderen