dinsdag 23 juni 2009

RIU Chiclana – dinsdag 23 juni

Vandaag voor dag en dauw (7 uur) opgestaan om te beginnen aan onze grootste reis … Sevilla. Deze stad hoort eigenlijk niet bij de provincie Cádiz, maar is een onderdeel van de provincie ….. drumroll … Sevilla.

Nadat we een goede bodem hebben gelegd voor deze rit zijn we om 9 uur vertrokken over de AP 4 (tolweg) richting Sevilla. De rit ging erg voorspoedig en anderhalf uur later kwamen we aan in Sevilla. Echter daar raakten we de weg kwijt in de smalle wegen die TomTom aangaf en reden we tot twee keer toe een parkeerplaats voorbij.

Maar gelukkig we konden de auto na een tijdje toch in een parkeerplaats naar wens kwijt en begonnen aan de wandeling in de warmste stad in heel zuid Spanje. Sevilla is gemiddeld 10 graden warmer dan de streek rond ons hotel, waar het vandaag 30 graden zou worden.

P1000555 Als eerste stond Reales Alcázares op het programma het koninklijke paleis welke gebouwd is in de Moorse stijl. Dit in opdracht van Peter de Wrede uit de 14e eeuw. Een kombinatie  van speelse Arabische Ornamenten en Spaanse christelijke symbolen. Het hoogte punt is de Sala de Embajadores met zijn rijk versierde plafond. P1000556 Ook de geweldige tuinen hielden ons lange tijd in hun greep. Nadat we hier ruim 2 en half uur rondgelopen hadden schrokken we van de tijd en zijn we snel naar het volgende onderdeel van de dag gegaan.

 

Vanuit het Reales Alcázares zijn we het plein overgelopen naar de Kathedraal en Giralda. P1000585Tijdens de bouw van deze hebben de bouwheren de volgende uitspraak gedaan ..’Laten we zo’n grote kerk bouwen dat het nageslacht ons voor gek verklaart.’ En het moet gezegd worden het is ze ruimschoots gelukt. Het is moeilijk een aantal hoogtepunten van deze kerk op te noemen en te denken dat je enigszins compleet bent. P1000623 Maar het meest in het oog springende zijn de vier dragers welke een sarcofaag dragen met daarin de beenderen van Columbus. Niet dat alle beenderen al in Spanje zijn maar door DNA is bewezen dat het om Columbus gaat. Ook is de Giralda toren bij de Kathedraal geweldig om te beklimmen omdat bovenin de hele stad te zien is, als je tenminste de 442 stappen verdeeld over 34 etages naar boven hebt kunnen volhouden.

 

Het beklimmen van de toren is ons gelukt zonder echt veel problemen.

P1000644

Na de Kathedraal en Giralda hebben we ‘echt’ Spaans gegeten bij de Ierse Pub tegenover de straat voordat we nog even door Santa Cruz hebben gewandeld. Hier hebben we een blik geworpen op de kleine (vooral souvenirs) winkeltjes in de Joodse wijk.

1 opmerking:

  1. 'Echt' spaans eten in een Ierse Pub? Spaanse souvenirs kijken in een joodse wijk?

    Dat is nog eens wat je noemt een multiculturele vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen