zaterdag 13 september 2008

Gran Canaria - Zaterdag 13 september

De 4e dag alweer van onze vakantie. Voor vandaag staat een rondrit over het eiland op het programma. Niet in de grote bussen zoals normaal maar een tour met 8 persoonsbusjes. Dit wordt veelbelovend VIP TOUR genoemd. Tijdens de welkomst bijeenkomst hebben we Ed en Annemieke ontmoet, zij gingen ook met dezelfde tour mee op advies van haar broer. Samen met hun en 2 stellen uit limburg was ons busje gevuld.


Toen de belgische chauffeur, wiens naam voor ons moeilijk te onthouden was, ons op kwam halen stelde hij zich voor als Rolf. Nadat de andere twee busjes zich bij ons hadden aangsloten gingen we op weg. We vertrokken van Puerto Rico naar Puerto de Mogan over redelijk grote wegen.
P1010407
Toen we echter van Puerto de Mogan naar Mogan gingen werd ons duidelijk waarom deze busjes beter waren dan de eilandtour met een grote touringcar. De route die nu gevolgd werd ging over smalle wegen en haarspeldbochten waar een touringcar niet kon komen. Dit geeft toch een heel ander idee van een eiland. Daarnaast bleef onze belgische gids vrolijk vertellen over Gran Canaria, zijn historie en wees ons op vele intressante zaken die onderweg te zien waren.




P1010381
Bij de eerste stop werd de route uitgelegd. Niet dat we alles nog weten. Echter het drankje wat geschonken werd is ons wel bijgebleven. Ze noemde dit de natuurlijke VIAGRA. Een mengeling van sinasappelsap met banaan, papaya en een aantal geheime ingredienten uit de natuur die verder niet genoemd werden. Dit moesten we dus allemaal proberen. Of het gewerkt heeft gaat jullie natuurlijk niets aan dat is tussen Saskia en mij.


De tocht vervolgde via hele smalle wegen langs het hoogste puntje van het eiland met een mooi uitzicht over het eiland waarbij Tenerife zichtbaar was, kwamen we aan bij de lunchstop in Vallesco. Dit was echt een belevenis. Zo veel kakelende mensen hebben we nog nooit bij elkaar gezien. Gelukkig hadden we met de groep, 24 personen, een eigen hoekje waar het betrekkelijk rustig was. Termen die bijgebleven zijn waren Salaaat of Soup en Vleesch of Viesch.




P1010437
Na de lunch zijn we via Lanzarote naar Terror gegaan. Onderweg maakten we nog een stop bij de bewoonde krater waar Augustinus met zijn 84 jaar en zijn ezeltje nog steeds wacht op een schone dame. Bij Las Palmas hebben we de snelweg langs de oostkust genomen, een heuze 6 baans weg. Rond 5 uur kwamen we uitgeput aan bij ons hotel. Het was met recht een VIP TOUR.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten