vrijdag 18 juni 2010

Mallorca dag 4

Na het ontbijt en insmeren hebben we vandaag voor het eerst de auto echt gebruikt om erop uit te gaan. Vandaag stond een deel van Palma op het programma. Dit is de hoofdstad van Mallorca en we hadden gepland om het Almundaina Paleis, de kathedraal La Sau, het museum van Mallorca en de Arabische baden te bezoeken.

Nadat we de auto geparkeerd hadden zijn we het paleis ingelopen P1010152 waar Jan opeens iets opviel aan de camera. De foto’s werden op het interne geheugen opgeslagen. Na een korte inspectie bleek dat we geen datakaartje in de camera hadden en we dus maar 8 foto’s tot ons beschikking hadden. Hoe deed men dat ook alweer vroeger met een rolletje van 12 of 24 ? Gelukkig konden we ze tussentijds nog weggooien zodat we toch 8 leuke foto’s konden maken.

Na het paleis en de kathedraal, welke mede door Gaudi is P1010157 ontworpen, besloten we toch maar om even terug naar het hotel te gaan om het kaartje op te halen en in het hotel te eten. We hadden tenslotte ervoor betaald en het hotel was maar 15 minuten weg.

Na de lunch zijn we samen met een datakaartje en fotocamera terug gegaan naar palma, om te horen dat het Museum van Mallorca gesloten was. Op onze vraag hoe laat hij open ging gaf te suppoost P1010176 aan dat het misschien volgend jaar weer geopend werd. Om nu een jaar te wachten vonden we wat gortig en we zijn verder gegaan naar de arabische baden. Een oase van rust te midden van het drukke Palma.

Na het diner hebben we genoten van de voetbalwedstrijd onder het genot van een drankje of 2 misschien 3.

P1010205

2 opmerkingen:

  1. Toch nog mooie foto's.
    Welk hotel zitten jullie nu precies. Het barst van de Iberostar hotels. Alleen al 3 vlak bij het aquarium waar jullie neem ik aan bij in de buurt zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iberostar Cristina .... een lekker goed hotel

    BeantwoordenVerwijderen