vrijdag 25 juni 2010

Dag 11 – Andraxt – Estellencs – La Granja (70 km)

De route loop via de snelweg Palma - Andratx (PM-1) tot aan Andratx, waar de reiziger de afslag neemt naar de C-710 tot aan Banyalbufar. Esporles en Palma bereikt men via de PM-10 en de PM-12.

Andratx was eeuwenlang bekend vanwege de weerstand die de plaats bood aan de piraten uit het Middellandse-Zeegebied en als oorsprong van een sterke emigratiegolf naar de Antillen. De meest interessante bezienswaardigheden van deze stad zijn de smalle straatjes van de wijk Es Pantaleu. Echter pas op voor je het weet ben je Andtratx voorbij en heb je alles gemist wanneer je alweer onderweg bent naar de volgende stad, zoals wij.

Estellencs bevindt zich bovenop de rotsen, met steile straten, ten P1010437 westen van de berg Puig Galatzo. Deze plaats heeft een schilderachtig rotsstadje. Let op de dubbele S. Naast deze leuke straatjes gevuld met oude dametjes, flitsende fotocamera’s van toeristen is een leuke attractie het groente en fruit stalletje waar je met handen en voeten duidelijk moet maken dat je twee appels en een handje aardbeien wilt hebben voor onderweg.

 

Dit fruit komt later nog van pas wanneer men stopt bij de Mirador 2 P1010451 kilometer voor Banyalbufar. De Mirador de ses Animes is een van de vele uitkijktorens, van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de gehele noordwestkust van het eiland. Ook heeft deze Mirador de beschikking over twee stenen bankjes alwaar men kan genieten van het fruit dat men heeft meegenomen voor onderweg.

Na Banyalbufar is de volgende stop Granja d' Esporles, een volkenkundig museum gevestigd in een prachtig huis, dat ingesteld is op bezoek van toeristen. Vroeger was dit een cisterciënzer klooster, P1010492 later een landhuis en tegenwoordig een museum dat beschikt over een interessante verzameling voorwerpen die te maken hebben met het plattelandsleven op Mallorca. In dit museum kan men makkelijk 2 uur doorbrengen. Tenminste als men wat doorloopt en geen grote groep met toeristen voor zich heeft. Indien dit laatste het geval is, is het beter om even ervoor wat te drinken in het restaurant. Dit museum heeft vele kamers zoals de Troonkamer, bibliotheek en diverse slaapkamers, werkruimtes teveel om op te noemen.

Vanuit La Granja voert de snelweg u in een 20 minuten terug naar Palma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten